Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||
4 öles karajszelet, 15 dkg angolszalonna, 15 dkg gomba, 10 dkg gyöngyhagyma, 10 dkg zöldborsó, 40 dkg burgonya, 40 dkg zeller, só, bors, zsír |
Az előkészített (kiklopfolt, fűszerezett) husit mindkét oldalán elősütjük. Az angolszalonnát gyufaszál formára vágjuk, a gombát cikkekre, a zöldborsót megfőzzük. A megtisztított és apró kockákra (1 cm) vágott zellert és a nagyobb kockákra (2,5 cm) vágott krumplit együtt megfőzzük, majd leszűrjük. Az angolszalonnát kevés zsíron félig megpirítjuk, rátesszük a gombát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a gyöngyhagymát. Kevés vízzel összeforraljuk. Tűzálló tálba először a krumplit-zellert terítjük. Rátesszük az elősütött hússzeleteket és beborítjuk a gombás raguval. Lefedve, 210 fokon 35 percig sütjük. Savanyú dinnyével vagy ecetes almapaprikával kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|