recept: Sertésborda gazdagné módra, Kifőzde
Sertésborda gazdagné módra
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 öles karajszelet,
15 dkg angolszalonna,
15 dkg gomba,
10 dkg gyöngyhagyma,
10 dkg zöldborsó,
40 dkg burgonya,
40 dkg zeller,
só, bors, zsír



Az előkészített (kiklopfolt, fűszerezett) husit mindkét oldalán elősütjük.
Az angolszalonnát gyufaszál formára vágjuk, a gombát cikkekre, a zöldborsót megfőzzük.
A megtisztított és apró kockákra (1 cm) vágott zellert és a nagyobb kockákra (2,5 cm) vágott krumplit együtt megfőzzük, majd leszűrjük.
Az angolszalonnát kevés zsíron félig megpirítjuk, rátesszük a gombát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a gyöngyhagymát. Kevés vízzel összeforraljuk.
Tűzálló tálba először a krumplit-zellert terítjük. Rátesszük az elősütött hússzeleteket és beborítjuk a gombás raguval.
Lefedve, 210 fokon 35 percig sütjük.
Savanyú dinnyével vagy ecetes almapaprikával kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: savanyú dinnye
 ecetes almapaprika

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.02.16.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-29 00:26:45 - 2.11)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez